IBERobots nyheter

Nordsvets ökar produktionskapaciteten med Ficep stålbearbetningsmaskiner

Nordsvets startades i Göteborg år 2002. Företagets huvudsakliga verksamhet består av smide och tillverkning av stålkonstruktioner. Men även renovering och förstärkning av befintliga konstruktioner.

2016 så investerade Nordsvets i en ny CNC-styrd borrlinje från Ficep, vilka Iberobot är agentur för på den svenska marknaden.  Vi pratade med Stefan Nordvall, VD på Nordsvets för att följa upp deras satsning:

Varför investerade ni i en ny anläggning?

Vi hade en massa borrjobb som vi tidigare gjort manuellt med magnetborr, manuell mätning och beredning. Vi ville utöka vår kapacitet och effektivitet så vi investerade i en Excalibur från Ficep (CNC-styrd borrmaskin). Med ficeps lösning var det sedan väldigt enkelt att bygga ut systemet för automatisk kapning (Katana) vilket vi nu har gjort. Ficep tillhandahåller ett verktyg för beredning så vi ritar bara in i systemet vart det skall borras och kapas så skickar systemet det till maskinerna.

Varför valde ni lösningen från Ficep?

För den tekniska specifikationen, kunna borra i sidledes etc. Samt vi ville ha en partner med hög servicegrad och ett brett system. Sammantaget så var Ficeps erbjudande det som passade oss bäst.

Vad tycker ni om lösningen från Ficep?

Vi är jättenöjda. Maskinerna har en noggrann precision och med deras beredningssystem ”Steel projects PLM” så sparar vi mycket tid samt minimerar felmarginaler.

År 2019 ökade Nordsvets sin omsättning med 60%. Denna investering har en tydlig påverkan till detta säger Stefan Nordvall, VD.

Fler nyheter